12 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αντιπολεμικές διαδηλώσεις: Στους συλληφθέντες 77χρονη επιζήσασα τις πολιορκίας του Λένινγκραντ

Σε ηλικία 77 ετών η Yelena Osipova διαδήλωνε μαζί με 7.000 άλλους Ρώσους στην Αγία Πετρούπολη κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι από τους τελευταίους επιζώντες της Μάχης του Λένινγκραντ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά των Ναζί, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο Ρώσοι και άντεξε στην πολιορκία των 872 ημερών για να φτάσει να συλληφθεί από επτά Ρώσους αστυνομικούς την ώρα που το πλήθος την επευφημούσε.

Οι αντιπολεμικοί διαδηλωτές αναγνώρισαν αμέσως την Yelena Osipova, την καλλιτέχνη και αντιπολεμική ακτιβίστρια και συνέχισαν να αποδοκιμάζουν  τους ένστολους και να ζητούν την απελευθέρωση της ηλικιωμένης που σε ένα πλακάτ προειδοποιούσε κατά των πυρηνικών όπλων και σε δεύτερο καλούσε τους στρατιώτες της χώρας «να γίνουν αληθινοί ήρωες καταθέτοντας τα όπλα τους».

Η σύλληψη της γνωστής ζωγράφου προβάλλεται από διεθνή μέσα ενημέρωσης μαζί με τις συλλήψεις παιδιών που μαζί με τη μητέρα τους εναπόθεταν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μόσχα.

Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης έδωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail τις φωτογραφίες από δύο μητέρες Ekaterina Zavizion και Olga Alter και τα παιδιά τους Sofya Gladkova, επτά ετών, Liza Gladkova, 11, Gosha Petrov, 11, Matvey Petrov, εννέα και David Petrov, επτά, που κρατήθηκαν από Ρώσους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ovd-Info, 7603 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Πηγή: Daily Mail

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ